Over het Arterium

Wij geloven in zelfzorg, op afstand begeleid, om vertrouwen en motivatie en daarmee therapietrouw te versterken. Met begeleiding van zelfcontrole voor antistollingsbehandeling hebben wij al ruimschoots ervaring. Gecompliceerde hypertensie en diabetes zijn bij uitstek aandoeningen waarbij begeleide zelfzorg aantoonbare meerwaarde heeft. Onze multidisciplinaire hartrevalidatieprogramma’s zijn doelmatig en efficiënt; onder hetzelfde dak begeleiden cardioloog, fysiotherapeut, psycholoog, diëtiste en maatschappelijk werk waar nodig samen de patiënt. “Arterium” beschikt over een eigen fitnessruimte waar patiënten ook in de avonduren gebruik van kunnen maken. Actieve begeleiding wanneer nodig en vrijheid van zelfzorg wanneer mogelijk kunnen zo gerealiseerd worden.

wie-zijn-wijMet onze academische ervaringen kennen wij het verschil. In “Arterium” werken wij klantgericht, vriendelijk, snel en laagdrempelig. 1,5e tot 2e lijns zorgaanbod in de wijk dicht bij de mensen thuis. Met specialistische zorg die zowel dicht bij de patiënt, als in nauw contact staat met de huisarts. Onze trefwoorden zijn kwaliteit, toegang, service, aandacht, therapietrouw en echte aandacht voor preventie. Tegen lagere kosten dan in het ziekenhuis.

Oprichters

Sabine Pinedo

sabine-pinedoSabine Pinedo is internist -vasculair geneeskundige en oprichtster van het Arterium. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, behaalde daar Cum Laude haar arts examen en werd vervolgens in het AMC opgeleid tot internist. Haar vader, oncoloog, was en is een voorbeeld voor Sabine. Een patiënt staat altijd op de eerste plaats, vanuit die positie denkt ze na over het geven van de ideale vorm van therapie en zorg. Innovatie, efficiëntie, zorg op afstand (e-health) en zorg dichtbij door altijd een dokter bij de hand te hebben zijn keywoorden die haar motiveren. Zij is tevens oprichtster en voorzitter van de Stichting Begeleide Zelfzorg/Trombovitaal (www.trombovitaal.nl), een on- line (trombose)dienst die patiënten begeleidt bij hun chronische ziekte via internet en interactieve technologieën.

Dr. Roderik A. Kraaijenhagen

roderik-kraaijenhagenDr. Roderik A. Kraaijenhagen is praktiserend cardioloog en gepromoveerd in de vasculaire geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam. Hij was tot 2016 voorzitter van de Commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (CCPH-NVVC), is nationaal coördinator preventie voor de European Society of Cardiology en is lid van diverse richtlijn commissies op het gebied van preventie van hart- en vaatziekten. Daarnaast is hij medisch directeur en mede- oprichter van het NIPED (kennisinstituut op het gebied van preventie en e-Health). Sinds kort heeft hij samen met Sabine Pinedo, zijn echtgenote, Vital10 opgericht. Vital10 overzicht in het kort-2